Lima

Na Limu nám zbyly jen necelé dva dny, takže jsme toho vlastně moc nestihly ani neviděly. První den jsme se byly podívat v turisty oblíbené a u pláže ležící čtvrti Miraflores a odtamtud jsme šly pěšky do čtvrti Baranco, která je hned vedle. Baranco se mi líbilo víc, protože je takové poklidnější a hlavně jsme si tam daly výborné jídlo. Bylo to potřeba, protože pak nás čekal velký suvenýry kupující maraton, který nás úplně zničil.

Druhý den jsme s mým kamarádem Juanem, který byl tak hodný, že nás nejen ubytoval, ale i vyzvedl v 6 ráno na autobusáku, prošli centrum Limy, dali si výborný rybí obídek (s mým oblíbeným nápojem chica morada) a prohlédli jsme si archeologické muzeum, které nám připomnělo všechno, co jsme do té doby viděly. 

Byly to pěkné, ale moc rychlé dva dny a najednou jsme seeděly v taxíku na letiště. Celou dobu se mi zdálo, že taxík jede úplně na jinou stranu, ale po víc jak hodině jízdy jsme nakonec dorazily tam, kde jsme před měsícem začaly.

Ještě pozn.: na letišti není dobré kupovat žádné suvenýry, protože stojí 3 - 10x tolik co na trzích ve městě. A nebyl ani dobrý nápad dávat si tam jídlo, protože jsme kvůli laxnímu peruánskému pohostinství málem nestihly let :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat