Pvni tyden ve skole

Od minula se v podstate nic moc nezmenilo - porad chodim do skoly a ze skoly a hledam bydleni.

Ve skole jsem ve tride General English - lower advanced a je nas tam asi 12. Mix je docela dobrej, ja a jeste 1 Cech, Japonka, Korejka, Francouz, Brazilec, Nemci a Svycari. Ucitel, kteryho mame CT a PA je taky dobrej. V patek je skola jen do obeda, pak je volitelny program nebo volno. Ja jsem se rozhodla, ze vyuziju dneska moznosti odpoledni hodiny vareni. Bylo to super, recept i s fotkama jsem nahrala do kucharky a jsem po dobrem obede. konecne nejaky dobry a normali jidlo, po tech sendicich a kuskusech co ja tady jim.

Ohledne bydleni, to co jsem mela vybrane uz v momente, kdy jsem se definitivne rozhodla, bylo plne. priste musim byt pohotovejsi, kdo tady zaspi, jak se rika, nezere. kdyby se nekdo chystal do AUS, tak nejlepe se bydleni hleda na tomhle webu. Vcera jsem se byla podivat na dve mista, ale jedno na me pusobilo dost depresivne a druhy byla neskutecna dira (i kdyz kousek od plaze)a tam jsem taky nechtela. musela bych sdliet s nekym pokoj a bala bych se kazdou chvili, ze tam na me vyskoci nekde krysa nebo tarantule. to fakt ne... navic oboji bezt netu.

zitra se jdu podivat na 2 mista. Jedno je shared room na plazi a druhy snad samostany pokoj nekde vic ve meste. jeste se na to musim poradne podivat. sla bych do toho sharovanyho pokoje, je to zas kus od plaze a ne moc daleko od skoly, ale bojim se, ze uz to zitra bude booked. tak uvidime no...

zitra mam mit sraz s Martou, tak se snad konecne podivam po meste. jeste jsem nic nevidela, akorat operu z okna vlaku a vcera tu Coogee beach - viz sekce fotky.

jinak musim rict, ze ac ne vsichni, tak vetsina lidi je tu fakt mila. vcera me majitel malyho obchudku u nas v Lugarnu zavolal, kdyz jsem nakukovala oknem a jeste po zaviraci dobe me nechal koupit, co jsem chtela. ridic autobusu zase mel neskutecnou trpelivost, kdyz jsem s nim minuty diskutovala o tom, kam ze vlastne chci jet a kolik to stoji. tyhle zazitky mi dodavaj optimismus a doufam, ze se nekdy takovych vstricnych realci dockam i u nas.

jedna z veci, ktera tady ale stoji za ho... je autobusova doprava. jizdni rady, trasa cesty nebo nejaky smysluplny system jizdenek zde vubec neexistuje a je to navic docela drahy. za 20 min jizdy jsem vcera zaplatila asi 3,5 AUD a na cestu zpatky jsem si musela koupit dalsi listek. nechci uz slyset nadavky na prazsky MHD, to je oproti tomu tady (nebo i na fure jinych mist ve svete kde jsem zatim byla) uplne perfektni.

dneska rano jsem videla prvniho kakadu na ulici. tak treba uvidim i par dalsich zvirat. vcera jsem na plazi koukala na nejaky 2 otuzily surfare (no to nejsou zvirata, dobre), ale ja bych v tom vichru to ty ledovy vody nechtela ani omylem. myslim, ze jeden je zachycenej na videu, ktery jsem nahrala do sekce fotky.

to je asi to nejdulezitejsi, co se za poslednich par dni udalo. preju hezkej vikend a kdyz budete mit nejaky komentare k tomu, co ctete, nevahejte a piste.

ciao!

Žádné komentáře:

Okomentovat