Prvni party

Vcera me spolubydlove vytahli do mesta. byla ceskoslovenska party s velkou star Peterem Nagyem, ktery zahral asi 3 pisnicky. bylo to v sydneyskem popularnim klubiku Stars bar, ale co si budeme vykladat, s Vagonem to neni vubec srovnatelny. nechci samoyrejme nic kritizovat, protoze poradani takove party jiste vyzaduje spoustu energie a usili mnoha lidi, ale memu gustu neodpovidala ani hudba, ani styl ani nic.  par fotek ale pridam.

Zdroj AUS

pak jsme sly s holkama do irske hospody o par set metru dal (pro znalec mistnich pomeru to bylo na Georege street) kde hrali zive rege. to byla parada, naprosto nesrovnatelny s tim, kde jsme byly predtim. uplne narvano, pohodovy lidi, super hudba, vyborna atmosfera. samy pohodari, nikdo nebyl vyfiflenej a celkove tomu davam 5 hvezdicek. myslim, ze tam se jeste vydame.

Zdroj AUS


taky jsem zjistila par prekvapujcich faktu o zivote v AUS, ktery me presvedcily o tom, ze v tyhle zemi zit nechci.
a) je zakazano fotit deti. vlastni asi jo, ale jakykoli cizi v zadnym pripade. coz znamena napr, kdyz ma vase dite vystoupeni ve skole, nesmite s sebou mit fotak, kameru nic a fotit. ani kdyz ma dite treba sportovni zapas... proste nic. strasny.

b) nesmite u sebe, ani na kempovani, mit ani obycejny nozik rybicku. to je proste absurdni. pokuta 270 AUD.

c) nemuze se pit alkohol na verejnosti. ale pokud je lahev v papirovem pytliku je to v pohode. nemuze se pit na plazi, nemuze se na plazi rozdelavat ohen. vinko ani jiny piti se neda koupit v normalnim obchode, je potreba jit do specializovaneho bottle shopu.

* ale prijemny je, ze jsou tady nizsi dane a neplati se DPH na potreviny. na ostatni veci je to jen prijemnych 10 %.

dalsi zajimava vec je, ze se ve vlaku (ktery funguje castecne i jako metro) daji preklapet operadla sedacek. takze budto muzou lidi sedet normalne za sebou nebo si prehodi operadlo  a treba 4 nebo 6 lidi muze sedet naproti sobe.

v nedeli jsem byla s Martou na cinskym trhu. to byl velky zazitek. asi 2 patrova budova, dole je napul nejake obleceni a par blbosti a pak zbytek zelenina a ovoce. je to v cinske ctvrti, takze tam evropana nebo australana clovek skoro nepotka. ale opravdu to tam zije.
neda se skoro ani projit, je to jedno obrovske mraveniste. na jednu stranu je nemile, jak do sebe lidi an kazdym rozhu vrazi a strkaji, na druhou stranu je to fascinujici. takove zivo a rusno, porad se neco deje...
na hore jsou obchody, kde maji porad velke slevy.

predtim jsem se byla projit kousek po meste a prikladam obrazky par mrakodrapu.

Zdroj AUS

taky ted bydlim ve Wolli Creek s dalsima 6 lidickama. trenuju slovencinu ;-) ale je tady pohoda a urcite se mi v sobotu, kdy se stehuju do Randwicku nebude chtit pryc. je tu k dispozici i bazen, dnes vecer jsem tam byla a je to parada. clovek jde v plavkach z bytu.

dnes a zitra  je v Sydney Wick, ale neni jiste, zda se potkame. podam zpravu.
Dobrou.

ps: jeste jsem zapomnela - v baru davaji alkohol do plastu. ale muze si clovek koupit asi 1l piva ve dzbanu a pak si to rozlejvat. je to kazdopadne zajimava myslenka, ale myslim, ze klasicke pullitry jsou lepsi ;-)

Zdroj AUS

1 komentář: