brazdeni vodnich hladin

po tom, co jsem si myslela, ze mi sousedovic pes sezral nejen zabky, ale i snuru od surfu, mela jsem zkazene cele utery. krasne vlnky, slunicko a ja doma:-( sousedi, majitele psa, o sure, zabkach ani spodnim pradle spolubydlici nic nevedeli a ani nikde na zahrade se nevalaly zadne kousky. bylo to divne. ale kdo by kradl jen provaz, kdyz ma vedle cely surf a kdo by kradl ochozene boty nebo nosene spodni pradlo? doteka to zustava velkou zahadou. nastesti az na ten provaz k surfu. jimmy jel v ut na surf trip a tak chris napadlo, ze by tu snurku mohl mit on. tak mu volame a jo, jeho kamos ji omylem vzal. hura! nemusim kupovat novou, ale na surfika to moc nevypadalo. navic byly obrovske vlny.

pak Chris navrhla, ze bychom jeste s Jimmym, nez pujde do prace, mohli precijen tu plaz otestovat. nechala jsem je bojovat s obrima vlnama, tak 5ft minimalne a zustala jsem v pene trenovat to, co potrebuju. a hle, ono to slo. kazda dobra vlna me zanesla az na konec plaze, coz byl muj cil. timto chvalim svoje nove prkno, pze je skutecne stabilni a dobre jezdi. takhle dobre jsem jela naposledy na o 1,6ft delsim, coz je velky rozdil. asi jako mezi slapedlem na vltave a parnikem vysehrad. takze super pocit. ale v utery toho bylo vic. obrovske vlny na horizontu, ktere se lamaly a nechavaly takovy krasny duhovy opar a zavoj za sebou. sli jsme dost pozde, takze kolem 8 vecer plaz orazrovalo slunce, nebe bylo napul ruzove a odrazelo se do more, na horizontu se lamaly obrovske vlny (z vody to vypada jinak, nez ze souse), plaz byla prazdna, jen par lidi surfovalo v dalce. proste nadhera parada. lepsi nez kdyz jsem potkala skoro na tom samym miste delfiny.

chvili jsem taky premyslela o rozdilech mezi surfem a windsurfem. trochu me deprimovalo, ze bud nebyly vlny a musela jsem cekat ve vode (vetsinou sama) nebo se vlnu nepovedlo chytnout spravne, coz fakt stve a nakonec kdyz uz jsem dojela uspesne k plazi, tak jsem musela bojovat s vlnama "v protismeru" abych se dostala tam, kam bylo potreba. clovek si pripada jako sisifos, porad bojuje s vlnama. jednu prekonate a druha vas smete zpet. ale stejne to svezeni...
a windsurf (je vsem jasny, ze poradne neumim ani jedno, ok?!)... tam clovek ceka na vitr. vetsinou ceka na brehu a bandickou spolucekatelu. to je vetsinou lepsi, nez cekat na vlnu, pze to kolikrat clovek ceka sam, nemuze jist, pit ani hrat zadne hry :-) cekani na vlnu ve 2 je ok ;-)

pak vecny boj. kdyz clovek ani jedno neumi, musi se pekne prat. s vlnama, ktery ho nechteji pustit kam chce a porad ho vraci ke brehu nebo s vlnama, ktery se nepovedou a smetou vas pekne pod hladinu. v utery mi tohle prislo namahavy a otravny, ale dneska s odstupem uprimne priznavam, ze vecne tahani plachty z vody a boj s vetrem je stejne namahavy jako s vlnama.

uz uplynulo par dni, nez se mi podarilo dopsat tenhle prispevek. vcera byla obrovska boure, plavcici vyhnali lidi z plaze, za pul hodiny se ochladilo ze 40st na 25°C. z brazdeni hladiny ani z opalovani nic nebylo. tak jsem jela do prace. koukam na plaz, na slavou surfem a davy turistu proslulou, bondi beach a co moje oko nespatri. po hladine se s nadesnim svym vlastnim prohani plachticky. takove 5,2 windsurf plachty. bohuzel jsem nemela fotak, tak aspon dole prikladam fotos z mobilu. kdyz fouka, tak proste fouka a ten pocit sily vetru je uplne o necem jinym nez sila vody. zatim se mi zda, ze boj s vetrem je mnohem narocnejsi a vic vzrusujici.

tady je par fotek ze silvestra, z vyletu do nar.parku, z vecere, skolni party, stredecnich obrich vln a vychodu slunce.

Žádné komentáře:

Okomentovat