1. mesic

Uplynul prvni mesic od doby, co jsem prijela. dnes je tomu tak na den presne.

Uteklo to docela rychle, prvni tydny ve skole, v praci, prvni vylety a prvni znechuceni z mistniho piva. jeste mi chybi nejake BBQ, ale to snad bude dnes na Wooli Creeku.

Minulou stredu jsme byli s Australian studies u Harbour bridge, ale nasi pani ucitele se opet projevili jako ne uplne zdatni pruvodci, takze jsme vetsinu vyletu nekde cekali. po pul hodine necinneho sezeni v pristavu jsme se s Ilkou (spoluzacka z nemecka) zvedly a sly domu. sedet pul hodiny s dalnici za zadny mi prislo trochu nudny. nemluve o tom, ze by nam panove mohli o tom moste rict neco zajimavyho, prozoe po min mesici v sydney uz tam 100% kazdy byl. no, sly jsme se podovat na plaz, z Bondi Beach na Coogee. Zrovna instalovali vystavu soch, tak fotky prikladam zde. To bylo podstatne vyzivnejsi, jeste, ze uz tyhle kurzy mit nebudu.
Sculptures by the Sea

Test nakonec dopadl dobre, takze jsem klidna. Ve CT vecer jsme meli od skoly boat party, odjezd z darling harbour. opet jako ilustraci prikladam fotky, vic asi neni nutny rikat.
Nocni plavba

v patek dopoledne jsme meli posleni hodinu v nasi byvale tride, tak jsme sli do mesta na chvili na kafe. spoluzaci jsou vyobrazeni nize.
Posledni hodina

PA - NE prace. v NE jsem odpoledne konecne vlezla do more. trochu studeny, ale ne zas tolik. jeste se tam parkrat chystam.

v praci porad stejny, drinky, zakusky, rano milkshakes a musli a v NE waitressing. prekvapive me to bavi vic, nez byt rano za barem. a jsem si jista, ze to nebude jen tim divnym typkem, se kterym tam jsem ;-)

v PO jsme vyrazili na vylet do blue mountanis asi 2 hod vlakem ze Sydney. ve vlaku jsme byli mezinarodni vyprava, svycari, nemci, japonci, korejci a cesi. na tour d'extreme jsme ale vyrazili jen v ceskem tymu. tedy zadne turisticky trapne popojizdeni autobusikem z jedne atrakce na druhou, ale normalni track. usli jsme toho docela dost, vyhledy nicmene nebyly tak spektakularni, jak jsme ocekavali. nejhezci byl bezesporu destny prales (kde nas zastihl opravdovy dest) a pak vyhled na vodopad. nejhustejsi byl vyslap ze dna hor na vrchol, strme stoupani po schodech a zebrikach. perfektni trenink misto fitka - kardio a posilovani v jednom. jinak to bylo trochu zklmani, ale posudte sami z fotek. pozitivni bylo zjisteni, ze se da do hor vylet zmaknout za 20 AUD, nikoli za 55AUD jako ostatni ucastnici ci dokonce za 100AUD, coz nabizi skola.
Modre hory

dnes zacal ve skoly novy term, takze mam business english. vekovy prumer ve tride je asi 25 let, coz je oproti 22 zlepseni. ucitelka Karen dobra, spoluzaci dobry. tentokrat je to vic mezinarodni, nez jen nemecky mluvici skupinka jako minule. temata jsou taky zajimavy, takze obecne to hodnotim po prvnim dni pozivitne.

priste: vic o nove tride, o skolnich uniformach, BYO a mozna o surfu.


PS: jeste jsem zapomnela: pokud nekdo prijedete na navstevu, pripravte se na "baby". maleho synka mych sousedu. na prvni pohled je to pekny maly hodny chlapec, ale ve skutecnosti je to velky krikloun a rvoun. rano, v poledne, odpoledne, vecer a v noci, porad rve a vriska. jako zrovna tedka. nebo ve 2 v noci, kdy jeci jako sirena. on v mnoha podobach by se mohl distribuovat jako ucinna forma antikoncepce.

Žádné komentáře:

Okomentovat