Fish Market

Zdolala me chripka, tak jsem se rozhodla vyuzit dobu, kdy nespim, k pridani dalsiho ozikovskeho zazitku (Oz, tak si tady v AUS rikaji).

Minuly tyden ve CT jsme se skolou byli na rybim trhu. Muj kurz Business English neni nijak moc pestry a porad se bavime o marketingu, tak ucitel rozhodl, ze si to zpestrime nejakym business zazitkem. a rybi trh, jako misto cileho obchodu, se zdal jako nejlepsi volba.

Tyden jsme se pripravovali a tesili, tyden nas navnazovali, bavili jsme se o rybim trhu v Seattelu, ktery dal vzniknout slavne knize "Fish!", ktera byla pozdeji zfilmovana.

Zde je trailer
a review knihy zde.

Ale zpet k pravym rybam. I kdyz rybi trhu v Seattelu je o necem jinem nez i rybach, je o lidech. o lidech, kteri se bavi svoji praci a z obycejneho trhu si udelali divadlo.

Takovahle priprava navodi velka ocekavani na rybi trhu v Sydney. Ve CT jsme se tedy sesli pred skolou a hura na ryby. Na fotce muzete videt nasi tridu.

Jeli jsme vlakem (coz je neco jako mistni dalekosahajici metro) a pak tramvaji. Je tady vseho vsudy jedna linka tramvaje, ktera jezdi centrem pres cinskou ctvrt (ktera je fakt malicka), kolem Darling Harbour, rybiho trhu az nekam dal a pak se vraci okruhem na centralni zastavku. Listek jednim smerem stoji 4,2 AUD, coz je asi duvod toho, proc byla tramvaj poloprazdna a proc spoluzacka, ktera v ni zapomnela penezenku mela stesti a dostala ji bez problemu se vsim vsudy zpet. Stalo by se tohle v ceske tramvaji? nejsem si uplne jista.

A tak jsme dorazili na trh. Teda na takove obrovske parkoviste, kde stoji nekolik prumyslovych budov. Jsou tam velkoobchody i maloobchody, ale na prvni pohled to pusobi jako parkoviste v pristavu. (viz vsechny fotky dal). Na jedne strane jsou restaurace a clovek vidi sklad slavne Irske rybarske rodiny Doylovych. Je tam i hodne reckych rodin, ale jmena jsem zapomnela. Cizincu je tam hodne, ryby prodavaji hlavne Asiati, ale zmrzlinu mi prodal Rek :-)

091112_Fish_market
Kdyz clovek vejde do samotneho maloobchodniho prostoru, je trochu zklaman, protoze jeho ocekavani byla prilis velka. Ryb je hodne, ale nejak tomu chybi atmosfera, seveleni a vzruseni. Kdyz clovek porovna rybi trh s cinskym ovocnym trhem, tak proste musi byt ducem mista tochu zklamany. ale nemit zadna ocekavani, je to bezvadny misto kam zajit, nakoupit furu krasnych cerstvych ryb a dat si obed.

Misto na obed je to znamenite, nabidka je velka (i kdyz skoro vsechno je smazene), clovek si muze koupit vinko, ochutnat vsechny mozne potvory (chobotnicky byly vyborny) a sedi venku a kouka na pristav.

Mesto Sydney uz dlouho planuje rekonstrukci, vyclenilo asi 15 mil AUD, ale nejak se ukazuje, ze reknostrukce se odklada. Takze pokud se sem vypravite, pripravte se, ze si nejdriv nebudete jisti kde jste a ze pri obede se vedle vas budou prohanet drzi racci, poskakujici na umele trave.

1 komentář: