HA LONG BAY


Myslím, že zátoka Ha Long patří k moderním 7 divům světa, kdyby ne, tak je určitě součástí Unesco. Obrázek toho napoví víc, než tisíc písmenek, tak se mrkněte níže, nebo do Googlu.







Vyznat se v nabídce cestovek je nadlidský úkol, my jsme obešli asi 4, všechny nám dali v něčem stejné a v něčem naprosto protichůdné informace. Takže bych asi doporučovala zájezd objednat tam, kde vám to bude nejvíc sympatické.



Pro představu:

1 day trip

2 days – standard 49 USD, superior 75 USD, deluxe 105 USD/osoba

toto většinou zahrnuje cestu, výlet lodí okolo ostrovů, přespání na lodi a cestu zpět. Přiobjednat si můžete myslím projížďku na kajaku, v létě je určitě možnost se vykoupat.

3 days – program podobný jako pro 2 dny + buď se podíváte na Cat Ba Island, nebo můžete jeden celý den strávit kajakováním.

- 1 noc na lodi, 1 noc v hotelu – 75 – 120 USD/osoba, možnost objednat výlet pro mlaďochy (18 – 35 let)

- 1 noc na lodi, 1 noc v bungalovu na Cat Ba Island (135 USD) nebo na Monkey Island (125 – 145 USD – toto by byla velmi příjemná zkušenost v létě, kdy se dá koupat)



My jsme nakonec měli výlet za 120 USD/osoba se společností Dugong Sail, kde bych ráda velmi pochválila průvodce a doporučila výměnu kuchaře na lodi. Výlet zahrnoval mimo cesty a jídla (pití nebylo v ceně): cestu do Halong Bay, oběd na lodi, ubytování, plavbu kolem ostrůvku (Stone Dog Islet, Incense Burner Islet, Fishing Cocks, Swan Islet, Duck Islet, ...), 45 min kajakování, návštěvu krásně Sung Sot Cave (suprising cave), večeři a poté možnost chytat olihně.



Po snídani byl check out z kajuty (mimochodem moc pěkné), a cesta na Cat Ba island. Po krátké cestě jsme dojeli do národního parku, kde nás čekala asi 1,5h procházka na vrchol a vyhlídka po ostrově. Pokračovali jsme do Cat Ba Town, kde jsme měli oběd (velmi dobrý), příjemné ubytování a pak výlet na Monkey Island – v létě by to bylo super místo na koupání, v zimě příjemné na procházku. Opic jsme viděli také hodně. Večeře byla podávána v nedaleké restauraci a večer bylo volno. Město je mimo sezónu dost mrtvé, ale aspoň tiché a klidné.

Ubytování: www.giengngochotel.com.vn





Poslední den jsme se vrátili na loď, průvodce nám ukázal, jak se vyrábí jarní závitky, a krátce po obědě jsme dorazili do přístavu, odkud jsme se vrátili 3h cestou do Hanoje. Pro nás časově akorát, abychom si skočili na časnou večeři, vrátili se do hotelu, vyzvedli věci a už jsme pokračovali na noční autobus do Hue a pak městečka Hoi An.

Žádné komentáře:

Okomentovat