Snídaně na Karlově mostě


Hodnocení: *****

Příležitost: romantická snídaně, léčba kocoviny, nebo když chcete mít super fotky

Prostředí: pod otevřeným nebem, krásný výhled na Pražský hrad z jedné strany, Národní divadlo z druhé. Posezení může být trochu tvrdší, v dešti nevhodné. V zimních měsících nedoporučuji. Bez obsluhy.
Nevýhodou je "otevírací doba" - od rozbřesku do příchodu prvních stánkařů, tedy v létě asi od 4:30 do 8h, v zimě ještě v 8 ráno máte šanci na rychlé kafe :-)

Web: N/A

Adresa: Karlův most, Praha (mapa)



Dobrá dobrá, uznávám, že se nejedná o restauraci, ale spíš o místo na piknik. Ale i ta je potřeba prozkoumat. Nevýhodou Karlova mostu jsou tvrdé kočičí hlavy a nutnost si přivstat. Během dne se most zaplní stánkaři a davy turistů, takže není šance v klidu sníst ani párek v rohlíku, nicméně brzy ráno je to místo na hodování jako stvořené. Když budete mít štěstí, možná tam budete i sami, případně s pár nadšenci jako jste vy, nebo pár neškodnými opilci vracejícími se z párty.

Nepromeškejte východ slunce, v létě nad Rudolfínem, v zimě nad Staroměstskou mosteckou věží (takže v prosinci v 7.30 je to přesně to místo, kde chcete být - a cestou si budete mít kde koupit i kafe).

A ohledně menu - nespoléhala bych se na gyros na Malé straně, raději si doneste pár buchet, bublaninu, nebo corosissanty.

Žádné komentáře:

Okomentovat