Testované vzorky:
Tatranky čokoládové (Opavia)
Tatranky s lískovými oříšky (Opavia)
Horalky s mléčnou náplní (Opavia)
Horalky arašídové (Sedita)
Tatranka čokoládová (Sedita)
Tatranky s lískovými ořechy (Pečivárne Sereď)
Způsob hodnocení:
Porotci zkoumali chuť, vůni, konzistenci a celkový dojem. Znamkovali jako ve škole. Komentáře k jednotlivým vzorkům neuvádím, pouze konečnou průměrnou známku. Aby byla zajištěna objektivita, v průběhu testování porotci nevěděli, který kousek ochutnávají.
Výsledky:
Jsem ráda, že tento nezávislý průzkum potvrdil to, co už vím dávno, totiž že nejlepší horalka je ta od Sedity, s hořcem na obalu. Je méně sladká než např. Tatranky od Opavie, nechutná jako mýdlo jako Horalka od Opavie. Navíc je ze všech testovaných vzorků největší.
Tatranky čokoládové (Opavia) - 3,5
Tatranky s lískovými oříšky (Opavia) - 2,4
Horalky s mléčnou náplní (Opavia) - 4,2
Horalky arašídové (Sedita) - 1,2
Tatranka čokoládová (Sedita) - 2,4
Nevím, proč většina lidí říká "horalka", "tatanka"... jsou to ty "horalky", "tatranky" B-)
OdpovědětVymazat