Fama Grand

Hodnocení: ****

Příležitost: Romantická večeře, kulinářský zážitek

Prostředí: Příjemné s otevřeným pohledem do kuchyně, takže live vidíte, jak Vám mistři kuchaři připravují večeři. Restaurace je nekuřácká.

Web: http://www.famarestaurace.cz/

Adresa: Vladislavova 17, Praha 1 (mapa)



Fama Grand je skutečně grand restaurace. Aspoň pokud můžu podle jedné návštěvy hodnotit. Jako předkrm, nebo k vínu si můžete dát parmazán s akátovým medem a lanýži. Chuť lanýžů je jedinečná, možná by mohla být výraznější, ale rozhodně doporučuji ochutnat.
Pokud si nepotrpíte na exotické chutě, dejte si třeba olivy plněné mandlí obalené v parmské šunce. Páni kuchaři olivy zabalí do šunčičky a opečou téměř před vaším zrakem. Je to lahoda a skoro by to stačilo i na hlavní chod.

Steak U.S. TOP BLADE s tmavou pepřovou omáčkou se rozpadá na jazyku a fazolky jako obloha jsou skvělý tip. 
Lilek plněný pastou ze sušených rajčat je lahodný, jeho chuť skvěle vynikne a s rajčaty se doplňuje. Můžu vřele doporučit.
Slaninové brambory by vydaly skoro za hlavní chod.


Jako víno můžu vřele doporučit Grand cuvée bílé (Rulandské šedé Sauvignon) - výběr z hroznů z vinařství Moravíno (oblast Valtice). Je trošku sladší, ale k jídlu se výborně hodí, má jemnou chuť a na rozdíl od většiny sladkých vín vám každá sklenička bude chutnat víc a víc. Chutná medově a je z něj cítit zralý černý rybíz a dužnaté ovoce.


Restaurace sice není nejlevnější, ale kvalita jídla i prostředí ceně vcelku odpovídá. Obsluha je příjemná a oceňuji, že v nabídce je 0,7 l minerální voda.


Pokud Vám zde zachutná, můžete si na příště objednat pokrmy z molekulární kuchyně (ale pozor, je potřeba objednávat předem), nebo se můžete zúčastnit kurzu vaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat