prace, vanoce a dalsi

Prace
Od te doby, co jsme se vratili z vyletu se zmenili pracovni podminky u nas v restauraci. Misto PA vecer, SO rano, SO vecer a NE rano ted precuju jen PA + SO vecer, coz jaksi nestaci na zivobyti. tak jsem se jala hledat nove zamestnani.

prosinec, leden, unor brezen, to je tady sezona, takze je tady hromada backpackeru, turistu, studentu a dalsich vyletniku, ktery hledaji podobny typ prace jako ja. tedy nabidka neskutecne prevysuje poptavku a najit praci neni tak jednoduchy. pak az pomine sezona, tak zas bude lidi i prace min, tak bych tipla, ze to bude stejne tezky jako tedka :-)

vytiskla jsem par CV, vymyslela jsem si par zkusenosti z hotelu a hostelu a hura jich par rozdat. rozdala jsem nejake okolo Bondi Junction, kde mam skolu, ale vsude mi rekli, ze zrovna nikoho nehladaji. ocenuji uprimnost, pze jinde rikaji, ze zavolaji a pritom nikdy nezavolaji. dala jsem jedno do restaurace na bondi beach, kde jsem vedela, ze zrovna nekoho hledaji a tesila se, ze se ozvou a bude novej job. ale ouha, mistni pracovni trh je proste jiny nez ten nas a slova a sliby tady litaj na vsechny strany.

vyrazila jsem teda dalsi den, vybavena mapou kde jsou hostely (kde by nemuselo spatny delat recepcnicku) a sla jsem zase rozdavat. cestou jsem se stavila v Billabong (pro neznale = obchod se surf oblecenim doplnky atd) a po dlouhem vahani jsem utraztila posledni penize za tasticku, na kterou jsem si uz dlouho brousila zuby.  vycitky nevycitky, clovek si musi udelat radost i kdyz nema zadny penize.

rozdala jsem asi dalsi 2 CV, kde se tvarili, ze mas aspon trochu zajem a sla jsem smer hostely. v prvnim mi rekli, ze ted nehledaji, ale ze mam sem tam zavolat, ze se to zmeni. konecne jsem se taky prosla poradne v oblasti Bondi beach, predtim jsem znala jen plaze. a tak jsem narazila na takovou peknou ulici (celkem hlavni trida, haha), kde je fura barku, restauraci a kavaren. rozdala jsem zase par CV a doufala. pak jsem vlezla na kopec a drze vesla do italsky restaurace, kde sice jeste bylo zavrino, ale byli tam lidi. padlo par frazi a slov a hned ten den jsem sla na zkousku. rekla bych ze to slo dobre.

pouceni --> utratit vsechny penize a pak dat nahode sanci, aby je clovek mohl ziskat zpet.

dalo by se rict, ze mam novou praci, pze Paul (majitel) rikal, jasne, 6 dni v tydnu. jenze jeho pani pak rikala, ze 6 urcite ne a ze jeste nevi a jak je to s tou moji druhou praci a bla bla bla, proste pravy opak toho prechoziho rozhovoru. a tak to slo dalsi dva dny, nez jsme si o tom popovidali znova. mezitim jsem jednou musela prijit i kdyz jsme se domluvili ze neprijdu a pak zas driv. proste italie, zadny pravidla, zadny slovo neplati... jsem zvedava dneska....
v zasade si musim totiz jednu z tech dvou praci co mam vybrat a kazda ma nejake + a -. definitivni rozhodnuti, vzhledem k okolnostem a charakteru zdejsiho pracovniho trhu, tedy jeste nepadlo.

Bydleni
jeste jsem se o tom vlastne nezminovala, ale uz mesic mam nove spolubydlici. misto Australanky Rosie se mnou a s Timem bydli korejsky australan John, se kterym jsem na zacatku vyjednavala tohle ubytovani. kluci jsou oba dva hodni, ale nejak jsem po zrale uvaze usoudila, ze je cas se prestehovat. chce to byt bliz ke kamaradum, plazi, skole a bydlet s aspon 1 holcinou. dalsi duvid je, ze sem z Bondi Jcn vecer vubec nic nejezdi a me se nechce chodit pesky, jezdit taxikem ani uz u nikoho prespavat. a tak zacalo hledani...

jak jsem psala, je vrchol sezony, takze je tu vic lidi nez v prubehu roku, ceny ubytovani jsou vyssi a tentokraz poptavka vyrazne prevysuje nabidku. byla jsem se postupne podivat na par mist.
A) shared room, 175 AUD/tyden (ted platim 160 za single) mezi skolou a plazi, 3 holky v 1 pokoji, 2 v druhem. jinak to nebylo nijak strasny, ale ani zazracny. zavrhnuto, moc drahe, ta tak malo mista

B) shared room, 125 AUD/tyden, cca 10 - 15 min pesky na plaz, 30 min pesky do skoly. celkem 5 lidi v byte, samy holky z Irska. byt pouzitelny, ale az moc plny veci a bordelu. stejne bych do toho sla ;-) je to nova zkusenost :-D bylo vic zajemcu a pronajimatelky chtely videt vsechny (to bylo minuly patek)

C) shared flat, 150/AUD/tyden, Hall street, nejvetsi centrum Bondi beach. a nejvetsi dira, co jsem videla. na zemi 2 matrace pro 3 lidi, 1 skrin, koupelna oddelena snad jen zavesem. internet veskery zadny. za ty penize nic moc.

D) shared room, 165/AUD/tyden, North Bondi. malem jsem se tam nestihla stavit, protoze jsme musela do prace. ale nakonec jsem to riskla /a do prace prisla o pul hod pozde/ a nasla nejspis nove bydleni. 5 min na plaz, sice trosku tmavsi byt, ale mili lidi a moc utulny a pekny a na snure neopreny. tak pokud se neco nepokazi a vse pujde dobre, 2/1 se stehuju smer plaz ;-)))

prosinec 09

Vanoce
jak je teplo a slunecne (ne posledni dva dny, to je pekne hnusne), tak vanocni atmosfera na cloveka vubec nedycha. coz ma svoje plusy i minusy. ja jsem slavila 24 a i 25, ceske i australske vanoce. ceske s kamaradama, se salatem, plzni, rybou, strudlem a filmama a australske u Ivana s celou jeho rodinou a furou ruzneho jidla. bylo to prijemne, ale doma to asi vzdycky bude doma.

jinak se tady nic zadadniho nedeje. tak jeste jednou Krasny zbytek Vanoc a VSE NEJ DO NOVEHO ROKU!!!!!




Žádné komentáře:

Okomentovat